Iz policijske stanice u Nišu nestala 272 pištolja a ne 63 kako je prvobitno navedeno: “Gašiću šta ste napravili od policije!?”

Foto - Ilustracija

Nakon što je osumnjičen da je iz policijske stanice Pantelej u kojoj je radio, otuđio 272 pištolja koja su građani naredbom MUP-a predali nakon ubistava u OŠ “Vladislav Ribnikar” u Beogradu i okolini Mladenovca, policajac iz Niša se nalazi u bekstvu. Prema navodima “Južnih vesti”, on je u više navrata iznosio oružje iz policijske stanice, za koje se pretpostavlja da se i dalje nalazi u Nišu.

Dvojica osumnjičenih, Nišlija i Prokupčanin su uhapšeni, a treći, policajac, nalazi se u bekstvu, saznaje ovaj portal. Kako se prvoboitno navodilo u policijskoj stanici Pantelej nestala su 63 pištolja koja su građani dobrovoljno predali u akciji prikupljanja nelegalnog oružja, a zbog loše evidencije, dugo se licitiralo koliko je pištolja zapravo nestalo. Kako pišu “Južne vesti” u pitanju su 272 pištolja i veća količina municije, koju je otuđio policajac zaposlen u stanici Pantelej, a koji se trenutno nalazi u bekstvu i za kojim je raspisana poternica.

Osumnjičeni policajac je u više navrata iznosio veću količinu oružja i municije iz službenih prostorija i skrivao u Nišu na raznim lokacijama, a pretpostavka iz istrage je da se oružje i dalje nalazi u Nišu.

SSP: “Gašiću šta ste napravili od srpske policije!?”

Povodom ovog događaja oglasila se i narodna poslanica iz redova SSP-a Jelena Milošević, koja je postavila brojna pitanja ministru policije Bratislavu Gašiću. Ona smatra da je apsurdno da oružje nestane iz institucije čiji je posao da brine o bezbednosti građana, kao i da to uradi policajac čiji je posao da hapsi one koji kradu i drže oružje bez dozvole.

“Gašiću, ko je odgovoran što nestaje oružje iz policije? Ministre, čemu je tačno služila akcija razoružavanja građana ako će policija da vraća to oružje na crno tržište? Ministre, kako da građani veruju policiji kada policajci kradu oružje iz policijskih stanica?! Ministre, sveli ste policiju da hapsi studente jer ruše nepostojeći ustavni poredak dok Vam ispred nosa buja kriminal u sopstvenim redovima?! Ministre, ko je odgovoran za stanje naše policije? Ministre, jel Vas bar malo sramota, Gašiću, vidite li šta ste napravili od srpske policije!?” pita Milošević.

Ona ocenjuje da je Gašić od ozbiljne institucije i prvog stuba odbrane od kriminala, pretvorio u ispostavu SNS-a. Dodaje, da umesto kvalifikovanih policajaca, časnih i poštenih, policijom vladaju partijski poslušnici.

“Umesto direktora profesionalca, policijom rukovode nesposobni a podobni ministri”, zaključuje Milošević.

Izvor: Južne vesti, Naissus.info

Global Digital Clinik