Isplata rate stipendija izuzetno nadarenim učenicima i studentima

Dinari
Dinari

Isplata jedanaeste i dvanaeste mesečne rate stipendija izuzetno nadarenim učenicima počinje danas, 12. jula, a mesečni iznos stipendije je 15.000 dinara.

Reč je o stipendiji za školsku 2017/2018. godinu, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

U isto vreme počinje i isplata desete mesečne rate stipendija izuzetno nadarenim studentima za školsku 2017/2018. godinu.

Mesečni iznos stipendije za nadarene studente osnovnih i master studija je 24.000 dinara, a za studente doktorskih studija, 30.000 dinara.

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja je u budžetu obezedilo sredstva za stipendije za 247 nadarenih učenika, od toga 157 novih i 90 starih stipendista učenika.

Ukupan broj studenata koji ostvaruju pravo na stipendiju za izuzetno nadarene je 704, i to 362 novih kandidata i 342 starih korisnika.

Pravo na stipendiju za izuzetno nadarene studente imaju budžetski studenti visokoškolskih ustanova počev od treće godine studija, koji su upisani prvi put u tekućoj akademskoj godini na studije prvog, drugog i trećeg stepena, sa prosečnom ocenom najmanje 9 i koji su položili sve ispite iz prethodnih godina studija.

Pravo na stipendiju za izuzetno nadarene učenike imaju đaci počev od drugog razreda srednje škole, čije školovanje finansira iz budžeta i koji stalno postižu odličan opšti uspeh i osvoje jedno od prva tri mesta na međunarodnim i republičkim takmičenjima.

Dostava hrane u Nišu