“Imam druga s Juga” tema 15. Medijana festival dečjeg stvaralaštva i stvaralaštva za decu

Medijana festival dečjeg stvaralaštva i stvaralaštva za decu će, sada već tradicionalno, okupiti talentovanu decu i dokazane stvaraoce za decu, na 15. Medijana festivalu dečjeg stvaralaštva i stvaralaštva za decu, koji će se održati u proleće 2024. godine u organizaciji Gradske opštine Medijana. Raspisan je i literarni i likovni konkurs za učenike osnovnih i srednjih škola.

Tema ovogodišnjeg konkursa, odabrana iz dela književnika Vlaste N. Cenića je:
„Imam druga s Juga“.

Broj radova koje jedan učesnik može poslati nije ograničen.

Literarni radovi treba da budu otkucani ili čitko napisani. Likovni radovi mogu biti u svim tehnikama. Svi radovi treba da budu potpisani punim imenom i prezimenom autora, sa adresom, mejl adresom i brojem telefona autora, godinom rođenja, nazivom škole i mesta, naznakom razreda i imenom nastavnika, odnosno mentora.

Radovi koji pristignu na konkurs biće podeljeni u tri kategorije:
1) 1. do 4. razred osnovne škole,
2) 5. do 8. razred osnovne škole,
3) srednja škola.
Radovi se ne vraćaju.

Svoje radove učenici mogu slati na adresu: Gradska opština Medijana, Pariske komune bb, 18000 Niš, sa naznakom «za konkurs Medijana festivala dečjeg stvaralaštva i stvaralaštva za decu». Konkurs je otvoren do 15.1.2024. godine. Žiri će pregledati radove i odabrati najuspešnije.

Gradska opština Medijana Niš i ovog puta je obezbedila vredne nagrade za one koji, prema odluci žirija, budu najuspešniji. Nagrade će biti dodeljene u okviru programa 15. Medijana festivala dečjeg stvaralaštva i stvaralaštva za decu, koji će biti javno dostupan.