Iako u kolicima, on živi svoje snove. Aleksandru Diniću uručena nagrada za doprinos timskim rezultatima

Foto - GO Pantelej

U znak podrške udruženjima osoba sa invaliditetom, njihovom osnaživanju i većoj vidljivosti u zajednici, Gradska opština Pantelej organizovala je posetu Karavana “Zajedno možemo” koji kroz Srbiju predvodi novinarka Dea Đurđević, kao osnivač Udruženja “Budimo bezbedni”, zasnovanom na ličnom životnom iskustvu. Uručena je i nagrada za doprinos timskim rezultatima Aleksandru Diniću, žitelju Panteleja.

Tim povodom, u Hali Čair, upriličen je susret sa članovima Kluba košarkaša u kolicima „Nais“, koji postiže vrhunske rezultate u ovoj novoj sportskoj disciplini, začetoj u Nišu uz podršku Grada i Gradske opštinu Pantelej.

Aleksandar Dinić, iako se sa invaliditetom suočio u svojoj 23. godini, nikada nije odustao od svojih snova. Tako se sada aktivno bavi košarkom u KK Nais, dokazani je humanitarac, ali je uspešan i u IT sektoru. Njemu je uručena i simbolična nagrada za doprinos timskim rezultatima.

“Onda kada sam shvatio da je invaliditet činjenica, krenuo sam da se bavim sportom i samim tim sam pored svih aspekata života uključio i sport koji mi je doprineo da se osećam zdravije, da budem u društvu uključeniji, socijalizacija je na mnogo većem nivou. U sportu sam od 2015. godine. Tada sam krenuo s plivanjem, posle sa stonim tenisom, dok 2019. nisam krenuo s košarkom u kolicima. Pre toga igrao sam i fudbaler, tako da mi je lopta poznata“, kaže Aleksandar.