I zdravo i ukusno. Svetski dan hrane obeležila i Ugostiteljska škola u Nišu

Svetski dan hrane obeležila je i Ugostiteljsko-turistička škola u Nišu, sa posebnom namerom da istakne važnost pravilne ishrane i promocije zdravih navika u ishrani, kako među učenicima, tako i širom zajednice. Učenici i nastavnici škole zajednički su pripremili različite obroke kako bi demonstrirali kako se ukusna hrana može pripremiti koristeći isključivo zdrave sastojke.

Ovaj događaj je imao za cilj podizanje svesti o važnosti zdrave ishrane i njenom pozitivnom uticaju na fizičko i mentalno zdravlje. U izradi hrane učestvovali su učenici kuvarstva i poslastičarstva zajedno sa svojim mentorima.

“Tu je mnogo ukusnih i zdravih namirnica. Imamo pečene jabuke, zdravo voće, projice i sve to bez aditiva. Pored divnog mirisa, sve je ukusno, što aktivira sva naša čula. Namirnice su spremli prvenstveno učenici uz pomoć profesora koji su tu kao mentori “ – istakla je direktorka škole Dragana Minčić.

Podsetimo, organska kocka za supu protiv efekta staklene bašte, proizvod je učenika ove škole na koji su posebno ponosni.