I bez sednice protest i javno glasanje Nišlija o aerodromu

Veliki protest
Veliki protest; Foto: Ne damo aerodrom

Inicijativa „Ne damo niški aerodrom“ organizovaće u utorak, 10. decembra u 9 časova mirno okupljanje građana ispred Skupštine grada.

Oni će se okupiti uprkos odlaganju skupštinskog zasedanja na kome je trebalo da bude usvojena odluka o prenosu u državno vlasništvo aerodroma „Konstantin Veliki“.

Inicijativa je pozvala Nišlije da se u što većem broju pridruže mirnom Zboru građana na kome će biti organizovano prvo javno glasanje građana Niša „o odluci da se niški aerodrom pokloni Republici“. 

„Prisutni građani će se javno izjasniti o predlogu Gradskog veća da se niški aerodrom pokloni Republici, u skladu sa članom 107. Statuta grada Niša. Odluke Zborova nisu savetodavne, već obavezujuće, konačne i u skladu sa zakonom“, navodi se u obaveštenju.

U obaveštenju se ističe da su neke odborničke grupe poslušale naređenje iz Beograda da odlože sednicu Skupštine grada Niša, a da je stav Inicijative da o tome odlučuju isključivo Nišlije. 

„Ovo je naš grad, ovo je naša skupština, naši poslanici, naša odluka. Koliko god neko bio partijski opredeljen, ovakva vrsta odluka je isključivo na Nišlijkama i Nišlijama“, kaže se u obaveštenju Inicijative „Ne damo niški aerodrom“. 

Inicijativu „Ne damo niški aerodrom“ čine Nacionalna koalicija za decentralizaciju Proaktiv, Udruženi pokret slobodnih stanara, Niš Media i reform centar Niš.

Udruženi pokret slobodnih stanara deli ovu objavu na Fejsbuku
Udruženi pokret slobodnih stanara deli ovu objavu na Fejsbuku