Humanitarni karavan i igra lava na proslavi “kineske” nove godine

Proslavom “kineske” Nove godine u nekoliko gradova Srbije, kao i Nišu, ispred Oficirskog doma, u četvrtak, 26. januara od 17 do 21 sat, Vlada Republike Srbije želi da prikaže prijateljstvo srpskog i kineskog naroda. Uz obeležavanje lunarne Nove godine biće održan i humanitarni karavan “Festival ukusa Pojasa i puta”, a sve donacije iz Niša biće usmerene Centru za pružanje usluga socijalne zaštite “Mara”.

Od 17 do 21 sat ispred Oficirskog doma održaće se humanitarni karavan “Festival ukusa Pojasa i puta”. Nišlije će moći da probaju specijalitete zemalja Pojasa puta, uživaju u tradicionalnom kineskom plesu, prikazu borilačkih veština, drevnog kineskog fudbala i kako su saopštili iz Vlade, zabave se, nauče nešto novo i upoznaju se sa kineskom kulturom. Program će početi demonstracijom tradicionalnog kineskog plesa “Igra lava” u Obrenovićevoj ulici. Preformans će trajati 20 minuta, kada će se glavni događaj preseliti ispred Oficirskog doma.

Ovaj humanitarni karavan ukusa i darova prijateljstva, poput malog trga iz bajke, na kome će biti hrana i drugi proizvodi, gosti će za 200 dinara, koji će ići u dobrotvorne svrhe, dobiti jedan obrok i bezalkoholno piće iz neke od kuhinja zemalja članica inicijative Pojas i put, a za isti iznos i da se oprobaju u humanitarnom kvizu znanja za koji su pripremljene i nagrade. Ujedno svi koji učestvuju u kvizu znanja moći će da učestvuju i u nagradnom konkursu koji će zajednički pripremiti Institut za pojas i put i Kineski kulturni centar, a gde će glavne nagrade biti dva puta po dve povratne avio karte na direktnim letovima za Kinu – najavili su organizatori.

Takođe su najavili da će biti postavljeni paviljoni gde će umetnici koji se bave ručnim radovima pokazati svoje veštine i umeće.

Global Digital Clinik