Humanitarni i memorijalni koncert “Jovanovo sunce” biće održan 3. septembra u dvorištu Banovine.

Koncert “Jovanovo sunce” (u čast tragično nastradalog mladog bubnjara Jovana Veselinovića iz Niša) trebalo bi da bude održan u dvorištu Univerziteta u Nišu, 3. septembra. Pet bendova imaće priliku da se predstavi široj publici, a pored njih, nastupiće i bend Hazel, čiji je Jovan bio član. Kako stoji u saopštenju organizatora na sajtu Donacije.rs, neophodno je sakupiti 200.000 RSD kako bi omogućili da se koncert uopšte i održi.

Reč je o koncertu gde se mladi autori iz Niša (od 15 do 30 godina) predstavljaju, međusobno komuniciraju i stvaraju uvertiru za izlazak na šire tržište, izvan granica svog grada. 

Udruženje Štek Haus iz Niša, 2021. godine inicirao je stvaranje ovog humanitarno-memorijalnog koncerta, multimedijalnog događaja čiji je cilj promocija i povećana vidljivost mladih talenata, u čast tragično nastradalog Jovana Veselinovića.

Osim prilike da se mladi talenti afirmišu i povećaju svoju vidljivost, Jovanovo sunce promoviše i humanost, jer je ulaz na događaj donacija koja se prosleđuje lečenju dece od retkih bolesti. 

Podsećamo, telo Jovana Veselinovića pronađeno je pre dve i po godine, i to posle četvorodnevne potrage na zapuštenom gradilištu u ulici Branka Krsmanovića. Smrt mladića koji je bio član MENSE i muzičar, nastupila je usled pada sa visine veće od 10 metara.

Svi koji žele, koncert mogu podržati donacijom putem platforme Donacije.rs ili uplatom na tekući račun Štek Hausa.