Humanitarni basket turnir u Niškoj Banji za Dušana Dinića koji boluje od tumora na mozgu

U nedelju, 30. jula 2023. godine na terenima OŠ “Ivan Goran Kovačić” u Niškoj Banji, od 12 sati, održaće se humanitarni basket turnir za pomoć našem sugrađaninu Dušanu Diniću iz Jelašnice, koji boluje od tumora na malom mozgu

Dušan je rođen 04.02.2008. godine u Nišu. Bio je zdravo dete, uživao je u igri i odrastanju sve do svoje 10. godine kada se zbog bola u glavi onesvestio. Hitno je transportovan za Niš u bolnicu gde je urađena detaljna dijagnostika.

 

Dušan dobija zastrašujuću dijagnozu, tumor na malom mozgu, i odlazi u Klinički centar Srbije na operaciju.

Stanje mu se pogoršalo i ponovo je operisan. Bio je bio na zračenju kičme. Usledio je još jedan operativni zahvat. Dušanu je rađena drenaža i ugradnja VP šanta u glavi.

Lečen je na Klinici za neurohirurgiju u Beogradu i u jako je lošem stanju. Ugrađena mu je kanila i gastrostoma. Nakon serije epileptičkih napada, prestao je da komunicira.

Dušan živi samo sa tatom koji o njemu brine

Sredstva su mu potrebna za lečenje, operacije, rehabilitacije, specijalističke preglede, djagnostiku, laboratorijske analize, za lekove i suplemente, fizikalne tretmane, za ortopedska pomagala, medicinski potrošni materijal, kao i za putne troškove i smeštaj.