Gran Pri predstavi „Legenda o Mesečevoj princezi“ na 10. međunarodnom festivalu za decu “ZajeČAR”

Legenda o mesečevoj princezi
Legenda o mesečevoj princezi

Na sinoć završenom Desetom međunarodnom festivalu za decu “ZajeČAR” stručni žiri dodelio je Gran Pri predstavi „Legenda o Mesečevoj princezi“ u režiji Davida Alića.

U obrazloženju žirija koji je zasedao u sastavu Desimir Stanojević, Nataša Petrović i Ana Bretšnajder, navodi se da je “legenda oživela u čarobnoj i suptilnoj igri niškog ansabla obogaćenoj upečatljivim scenskim pokretom dajući nam ponovo veru u istinske ljudske vrednosti – ljubav, poštovanje, iskrenost”.

U takmičarskom programu izvedeno je osam predstava profesionalnih pozorišta iz Hrvatske, Francuske, Bugarske, Kine i Srbije. Organizator festivala je Pozorište Timočke Krajine – Centar za kulturu “Zoran Radmilović”.

U predstavi igraju: Marija Cvetković, Srđan Miljković, Davorin Dinić, Dejan Gocić, Toma Bibić, Jelena Đorđević, Nataša Ristić, Slobodan Miljković, Aleksandra Pavlović, Mladen Milojković.

Premijera predstave “Legenda o Mesečevoj Princezi” održana je novembra 2018. godine i ovo je bilo njeno prvo festivalsko izvođenje.

Global digital clinic