Gradska stambena agencija: Na proleće novi socijalni stanovi

Socijalni stanovi

Direktor Gradske stambene agencije u Nišu, Vladan Stojanović, najavio je izgradnju 106 socijalnih stanova u Ulici Majakovskog.

Početak radova planira se za proleće sledeće godine, a rok za završetak je godinu i po dana. Očekuje se da cene ovih stanova ostanu niske, kao i za prethodne socijalne stanove, pa se najavljuje da će prodajna cena stanova biti oko 630 evra po kvadratu bez PDV-a ili nešto ispod 700 evra sa PDV-om.

Što se tiče cene iznajmljivanja stanova, verovatno se ne bi menjala i iznosila bi oko 1,2 evra po kvadratu. To znači da bi za stan od 50 kvadrata mesečno trebalo izdvojiti 60 evra.

Uslovi za prodaju i iznajljivanje takođe bi trebalo da ostanu nepromenjeni. Kupci i zakupci biće samo one porodice koje nemaju stan u sopstvenom vlasništvu i imaju najveći broj bodova na rang listi.

Ukupna cena izgradnje stanova, čija će ukupna površina iznositi 6000 kvadrata, biće oko 330 miliona dinara. Više od 50 odsto investicije finansiraće Gradska stambena agencija. Ostatak sredstava biće obezbedjen kroz kredit ili projektno finansiranje, koji će imati minimalne kamate.

Inače, u niškoj Ulici Majakovskog izgradjeno je proteklih godina šest lamela sa nešto više od 200 socijalnih stanova.

Global Digital Clinik