Gradska opština Medijana tradicionalno proslavila Badnje veče

Foto: Gradska opština Medijana
Foto: Gradska opština Medijana

U prisustvu velikog broja građana, a u saradnji sa Eparhijom niškom i Odredom izviđača „Vožd Karađorđe“, na Badnji dan, opština Medijana organizovala je nalaganje Badnjaka i „Lomljenje česnice“, na platou ispred Hrama cara Konstantina i carice Jelene.

Osvećenje i lomljenje Česnice obavio je Njegovo Preosveštenstvo Episkop Niški G.Arsenije, uz sasluženje sveštenstva Eparhije niške.

Foto: Gradska opština Medijana
Foto: Gradska opština Medijana

Zlatnike u česnici, koje je građanima Niša darivala Gradska opština Medijana, pronašli su Anđelija Milojević (5), koju su roditelji na ovaj događaj, dovodili kao bebu, Maša Petrović (11) i Lav Jovanović (11), koji prvi put prisustvuju lomljenju Česnice.

Podsetimo, česnicu, prečnika dva metra i težine oko 200 kilograma i ove godine obezbedila je pekara „Esnaf“ iz Malošišta kod Niša.

U susret božićnim praznicima priređen je vatromet, a građanima su deljeni badnjaci i ikonice. Po tradiciji služeni su vino, čaj i suvo voće.

Gradska opština Medijana svim pravoslavnim vernicima čestita Badnji dan, sa željom da u miru, zdravlju, ljubavi i blagostanju, u krugu svojih najbližih dočekaju i proslave najradosniji praznik – Božić.