Gradska izborna komisija Niša odbila 24 prigovora, o 11 se još odlučuje

Foto:Naissus.info

Gradska izborna komisija Niša je odbila 24 od 35 prigovora koji su joj podneti povodom lokalnih izbora održanih 2. juna. Oni su odbijeni kao “nepotpuni i neosnovani” ili kao “nerazumljivi” odnosno “nedozvoljeni”. O 11 prigovora se još odlučuje.

Prema podacima koji su do večeras objavljeni na sajtu Republičke izborne komisije, Gradska izborna komisija Niša odbila je 24 od 35 prigovora koji su toj komisiji podneti povodom lokalnih izbora održanih 2. juna.

Na sajtu RIK-a objavljene su odluke GIK Niša o odbijanju pojedinačnih prigovora među kojima su prigovori Grupe građana Dragan Milić, koalicije “Biramo Niš – Đorđe Stanković” kao i  liste “Dr Savo Manojlović – Ja sam Niš – kreni promeni”.

Kako se navodi, neki prigovori su odbijeni kao “nepotpuni”, “neosnovani”, a neki kao “nerazumljivi” ili “nedozvoljeni”.

Predsednica GIK Niša Dragana Milićević rekla je ranije da je od 3. do 5. juna podneto ukupno 35 prigovora.

GIK ima rok od 72 sata od prijema prigovora da donese i objavi na veb prezentaciji RIK-a rešenje o prigovoru, a žalbu na ta rešenja podnosilac prijave može podneti nadležnom Višem sudu u roku od 72 sata od objavljivanja.

Inače, prema navodima pravng tima „Biramo Niš“, nepravilnosti prilikom navodnog glasanja van biračkog mesta su među najmasovnijim, jer potvrde biračkih odbora o tome da su izlazili na teren ne postoje, ili nisu potpisane od strane birača ili je potpis predsednika biračkog odbora isti kao potpis birača.

Nosilac izborne liste „Biramo Niš“ Đorđe Stanković, je ranije danas podsetio da opoziciji predstoje i žalbe Višem sudu u Nišu na rešenja GIK, kao i „druge instance“.

Izvor: Naissus.info, Danas

Global Digital Clinik