Gradonačelnik Niša primio delegaciju boraca i radnika

Gradonačelnik primio delegaciju boraca i radnika
Gradonačelnik Niša primio delegaciju boraca i radnika

U Gradskoj kući održan je sastanak gradonačelnika Niša Darka Bulatovića i predstavnika boraca i radnika koji već duže vreme protestuju ispred Gradske kuće.

Dogovoreni su konkretni koraci kako bi se problem neisplaćenih zarada radnika i dnevnica borcima što pre rešio, istakli su u Kabinetu gradonačelnika Niša.

“Gradonačelnik će poslati zahtev premijerki i nadležnom ministarstvu i dogovoreno je da nas o tome izvesti u roku od 15 dana. Mislim da smo na dobrom putu i da postoje indicije da za 15 dana više neće biti okupljanja radnika i boraca ispred Gradske kuće“, rekao je posle sastanka predstavnik boraca “Gvozdeni puk”, Dejan Milošević.

On je dodao da je dogovoreno da gradonačelnik posreduje u komunikaciji sa nadležnima u Vladi Srbije i sa resornim mnistarstvom. 

“Grad Niš će u saradnji sa Kancelarijom za lokalni ekonomski razvoj i Centrom za socijalni rad, krenuti u izradu socijalnih karata boraca kako bi na osnovu utvrđenog socio – ekonomskog statusa svakog pojedinačno došlo do ostvarivanja određenih prava i mogućnosti korišćenja povlastica koje su utvrđene aktima grada”, najavila je gradska većnica Tijana Đorđević Ilić.

“Takođe, u dogovoru sa gradonačelnikom pripremamo konkurs koji će biti raspisan jula meseca, a na osnovu kojeg će biti omogućeno projektno finansiranje udruženja boraca rata od strane grada”, rekla je novinarima većnica resorno zadužena za socijalna pitanja.

Global Digital Clinik