Gradonačelnica: Za deset dana počinje priprema Hale Čair za prijem pacijenata

čair
Foto: mod.gov.rs

Zbog povećanja broja obolelih u Nišu počeće priprema Hale Čair za prijem pacijenata, najavila je gradonačelnica Dragana Sotirovski.

Vanredno stanje nije opcija za Niš, ali se očekuje veći broj obolelih, te će Čair ponovo biti covid bolnica. “U saradnji sa Vojskom Srbije objekat će biti adaptiran kako bi se rasteretio pritisak na KC Niš”, rekla je gradonačelnica Sotirovski.

Podsetimo pre dva u Srbiji je zabeležen najveći broj obolelih od početka epidemija. Zbog toga je održana sednica Kriznog štaba, na kojoj nisu donete nove mere, ali je najavljeno kontrolisanje već postojećih.

Ovoga puta nismo pooštravali mere. Naglasak je na tome da se mere koje su na snazi sagledaju oštrije i da sprečimo njihovo kršenje da nam se situacija dalje ne pogoršava“, rekao je imunolog Srđa Janković.

Trenutno je u KC Niš hospitalizovano 42 pacijenta, a kod 28 je potvrđeno prisustvo virusa. 

Uvedeni su antigenski testovi

U Klinički centar Niš stigli su prvi antigenski testovi za korona virus. Testovi pružaju rezultate za 15 do 30 minuta i za njihovu obradu nisu potrebni posebni laboratorisjki uslovi. Antigenski testovi predstavljaju dodatnu meru u borbi protiv širenja pandemije korona virusa.

 

Dostava hrane u Nišu