Gradonačelnica Niša pozvala sugrađane da se vakcinišu

gradonačelnica pozvala
Ilustracija, arhiva. Foto: Zvanična Facebook strana gradonačelnice

Gradonačelnica Niša je uz poruku „Izaberimo vakcinu – sačuvajmo život“ pozvala Nišlije da se vakcinišu.

Gradonačelnica je pozvala građane da se vakcinišu, poručujući da je „naše zdravlje u našim rukama“. U saopštenju na sajtu Grada ističe se da treba otići na vakcinaciju bez obzira na to da li ste se ranije prijavili.

„Izaberimo vakcinu, jer na taj način čuvamo život i približavamo se trenutku kada ćemo pobediti pandemiju“, stoji u saopštenju.

Podsetimo, vakcinacija za građane koji nemaju poziv eUprave u Domu zdravlja, na terenu i u kućama počela je u subotu.

Dom zdravlja u Nišu nastavlja sa vakcinacijom građana koji nisu dobili poziv od eUprave, kaže za Naisus Info zamenica direktora ove ustanove Danijela Nešić. Tokom vikenda u ovoj ustanovi i na terenu vakcinisano je oko 5.000 građana. Od toga 1.200 njih primilo je vakcinu bez poziva.

Podsetimo, osam evropskih zemalja obustavilo je upotrebu AstraZeneka vakcina zbog zabrinutosti u vezi s krvnim ugrušcima.

Epidemiolog Zoran Radovanović je kazao da građani Srbije mogu da se na nekoliko dana “uzdrže” od vakcinacije AstraZenekom, jer će se sigurno pokazati da je u pitanju “lažni alarm”.

 “Sumnje u vakcinu AstraZeneka nisu dokazane. Da sačekamo još nekoliko dana i biće sve razjašnjeno. Iznenadio bih se ukoliko to nije ‘lažni alarm’”, kazao je Radovanović.

Radovanović: Sumnje nisu dokazane, ne obustavljati vakcinaciju AstraZenekom