Građani naselja Delijski Vis nastavljaju sa blokadama saobraćaja

Foto - Arhiva

Građani niškog naselja Delijski Vis u petak 12. aprila organizuju 22 protest, zahtevajući nastavak asfaltiranja ulica koje je nedavno obustavljeno, kao i izgradnju atmosferske kanalizacije, koja nije ni započeta.

Oni su najavili da će protestvovati i u ponedeljak 15. aprila ispred Gradske kuće u kojoj je kabinet gradonačelnice Dragane Sotirovski.

Ponovili da im je ugrožena bezbednost zbog čestih poplava kuća, podruma i garaža nakon jakih kiša, a sve zbog nedostatka asfalta i kanalizacije.

Dejan Veličković, jedan od organizatora protesta, kaže da je do sada asfaltirano pet ulica, a da osam još uvek čeka na radove.

Veličković kaže da su mašine povučene uz obrazloženje da pojedini vlasnici parcela nisu potpisali saglasnost za asfaltiranje u skladu sa postojećim stanjem, što je bio dogovoreni preduslov za izvođenje radova u razgovoru meštana sa gradonačelnicom Sotirovski.

On precizira da saglasnost nije dalo svega desetak građana koji i ne žive u Delijskom Visu, te ne žele asfaltiranje već naknadu od strane Grada za svoje parcele.

„Pribavili smo njihove adrese i kontakte, dostavili ih Gradskoj upravi za imovinu i predsedniku gradske opštine Palilula, ali se ovaj problem ne rešava“, kaže Veličković.

On kaže da javni interes nalaže da se isplati naknada za te parcele – koja nije velika, a svakako je manja nego kada Grad izgubi sporove i plaća sudske troškove- jer će se tako rešiti veliki komunalni problem u jednom naselju.

Izvor: Danas.rs

Global Digital Clinik