Gradiće se stanovi za 110 romskih porodica u Nišu

Mihajlović: Gradićemo stanove za 110 romskih porodica u Nišu; Foto: Ministarstvo građevinarstva
Mihajlović: Gradićemo stanove za 110 romskih porodica u Nišu; Foto: Ministarstvo građevinarstva

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović i gradonačelnik Niša Darko Bulatović potpisali su danas protokol koji će omogućiti izgradnju stanova za 110 romskih porodica u tom gradu, saopštio je Kabinet potpresednice.

Taj Protokol o saradnji između Koordinacionog tela za praćenje realizacije Strategije za socijalno uključivanje Roma i Romkinja u Srbiji od 2016. godine do 2025. i Grada Niša trebalo bi da omogući preseljenje stanovnika naselja Crvena zvezda, kako bi im se obezbedili adekvatni uslovi za stanovanje.

Strategija za socijalno uključivanje Roma i Romkinja u Srbiji od 2016. do 2025. godine

„Na ovom projektu smo radili dve godine i hvala Gradu Nišu na razumevanju i zajedničkom radu, jer bez punog uključivanja lokalnih zajednica nema razgovora o tome da možemo da postignemo da se romska zajednica uključi u normalan život kakav imaju drugi građani“, izjavila je Mihajlovićeva.

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović istakao je da su promovisanje dobrog upravljanja i osnaživanje romske zajednice zajednički ciljevi Grada Niša i Vlade Srbije.

„Ovog trenutka nalazimo se u završnoj fazi jednog od značajnih projekata koji je podrška i protokolu koji smo danas potpisali, a to je izgradnja 50 stambenih jedinica za romsku populaciju. Protokol koji je danas potpisan logičan je nastavak dobrih aktivnosti koje na nivou lokala sa Vladom Srbije zajedno radimo, a s ciljem smanjenja siromaštva Roma, punog uključivanja u zajednicu, kao i stvaranja uslova za viši standard i bolje uslove života“, izjavio je Bulatović.