Gosti iz inostranstva na petom Festivalu fantastike “Vračevi i mačevi”

U organizaciji Udruženja ljubitelja fantastike “Ordo DrakoNiš” i Niškog kulturnog centra, od 12. do 14. maja u prostorijama NKC-a biće održan peti Festival fantastike sa podnaslovom “Vračevi i mačevi”.

Sve posetioce očekuje bogat program i po prvi put od kada postoji Festival, gosti iz inostranstva: svetska zvezda epske fantastike Piter V. Bret iz Njujorka (SAD) i dobitnik nagrade “Artur Klark”, britanski pisac naučne fantastike Adrian Čajkovski.

Takođe, u NKC-u biće otvorena i izložba “Fantastični Bob” legendarnog srpskog ilustratora Dobrosava Boba Živkovića.

Među predavačima će se naći i tolkinist Marko Vasić, Vlada Gašić i dr Dejan Ognjanović koji će pokriti teme Tolkinovog opusa, naučne fantastike i viktorijanskog horora, dok će se Milica Vlajčić pozabaviti temom cosplay-a i kreativnom radionicom.

Izuzetno bogat program upotpuniće dodela festivalskih nagrada “Minas Edel” za doprinos fantastici, filmovi iznenađenja, PAB kviz, Bazar fantastike i kutak društvenih igara. Festival će, tradicionalno, otvoriti niški pisac Miloš Petković, umetnički direktor Festivala.

Predsednik udruženja Boban Vučković i direktor NKC-a Srđan Savić najavljuju da je ulaz na Festival i programe besplatan i da se, po prvi put, očekuju i posetioci iz inostranstva.

Global Digital Clinik