Global Digital Clinic, vi birate lekara, mesto i vreme pregleda

Global Digital Clinic
Global Digital Clinic

Zapamtite ove tri reči – Global Digital Clinic. Iako su na engleskom, za njihovo značenje nije potrebno objašnjenje. Globalna digitalna klinika je zaista ono što očekujete, i mnogo više od toga.

Global Digital Clinic (GDC) je klinika – mesto na kojem možete pronaći pomoć za svoje zdravstvene probleme. Na njoj je angažovano više stotina lekara, medicinskih sestara i tehničara, farmaceuta, stomatologa, psihologa. Među njima su neki od najvećih autoriteta u svojim oblastima u našoj zemlji, ugledni doktori medicinskih nauka, eksperti sa višedecenijskim iskustvom, profesori univerziteta.

Global Digital Clinic je digitalna klinika. Za kontakt, zakazivanje i komunikaciju sa zdravstvenim radnicima koristićete svoje digitalne uređaje – kompjutere, tablete, laptop računare, mobilne telefone. Konsultacije mogu biti obavljene u potpunosti digitalno, ali možete i zakazati pregled u ustanovi, ili svom domu. Ako koristite mobilne uređaje, na njih ćete instalirati besplatnu aplikaciju GDC Visit me, koja je dostupna za iOS i Android operativne sisteme.

I, na kraju, GDC je globalna klinika. Sa bilo kog mesta na svetu sebi možete obezbediti razgovor sa odabranim lekarom i dobiti mišljenje, terapiju, savet. Ovo je posebno važno za naše građane u inostranstvu, ali i druge kojima je potrebna pomoć. Pored imena svakog lekara navedeni su jezici koje govore, pa usluge Globalne digitalne klinike mogu koristiti osobe koje žele razgovor na engleskom, francuskom, nemačkom, španskom…

Na internetu danas postoje brojni sajtovi koji se bave zdravljem. Neki su specifični, vezani za određenu granu medicine, za određen uzrast, drugi promovišu alternativne načine lečenja. Neki su, kao internet magazin Mediko , sveobuhvatni i kombinuju vesti i proverene informacije iz oblasti zdravstva, baze podataka o lekarima i lekovima, e-prodaju.

Global Digital Clinic je, ipak, nešto sasvim novo. Moderna, jednostavna i inovativna, GDC nudi pacijentima vrstu i kvalitet usluge koju je, do pre samo nekoliko godina, bilo teško i zamisliti. Bez komplikovanih zakazivanja, čekanja, putovanja do velikih centara i svih pratećih napora, troškova, stresa… baš svaka osoba može putem 30-minutnog video razgovora dobiti stručno mišljenje za svoj, ili zdravstveni problem člana porodice. Organizovanje kućne posete i apliciranja terapije ili fizioterapije za stare roditelje, koji žive u drugom gradu ili državi, pomoću samo nekoliko klikova, posebno je korisno. Jednosatni video razgovori sa psihoterapeutom pravo su olakšanje za sve one koji oklevaju da rešenje za svoje mentalne probleme potraže u ordinaciji.

A kako sve to funkcioniše u praksi?

Najpre se na internet adresi globaldigitalclinic.com ili putem aplikacije registrujete besplatno, i dobijete svoj nalog. Kada se ulogujete, videćete spisak svih dostupnih lekara, medicinskih sestara, fizioterapeuta, psihologa, stomatologa… spisak usluga koje nude, cenu i trajanje pregleda, datume i vreme kada ih možete dobiti. Neki od njih zakazuju samo video konsultacije, dok kod drugih možete dobiti i termin pregleda u ordinaciji, kućnu posetu. Na istom vašem nalogu vi sami otvarate svoj medicinski karton, u koji unosite dijagnoze, bolesti, terapiju koju koristite, skenirane ili fotografisane nalaze. Sve to će lekar koga izaberete koristiti za uvid u vaš slučaj.

Global Digital Clinic, za zdravstvene radnike

Global Digital Clinic je izvanredna prilika za pacijente, ali i za zdravstvene radnike. Oni prijavljivanjem na platformu mogu da organizuju kontakte sa osobama kojima je potrebna pomoć, bez otvaranja sopstvene digitalne ordinacije. Nema trošenja novca na usluge veb dizajna i dizajna aplikacije, na održavanje sajta, nema trošenja vremena na proveravanje termina zakazivanja, komunikaciju sa pacijentima, naplaćivanje, finansijsku evidenciju i obračune…

Uz potpisivanje ugovora, za simboličnu godišnju pretplatu moguće je otvoriti profile za neograničen broj zdravstvenih radnika, uz tehničku podršku 24 sata sedam dana u nedelji, i pripremu svih izveštaja. GDC je zbog prethodnog posebno atraktivna za zdravstvene ustanove.

Na spisku onih koji su svoju telemedicinu organizovali na Global Digital Clinic platformi nalazi se više desetina klinika, poliklinika i ordinacija. Među njima su, na zadovoljstvo pacijenata, i veoma pozanta imena kao što su Opšta bolnica Acibadem BelMedic, Atlas opšta bolnica, Poliklinika Human, Specijalna bolnica Spebo Medical, Aja medika i mnoge druge.