Gledanjem utakmica Mundijala na keju počinje Medijanino kulturno leto

Kej
Amfiteatar na keju, Niš; Foto: Luka Radulović

Od četvrtka, 14. juna Gradska opština Medijana organizuje gledanje Svetskog prvenstva u fudbalu, na Amfiteatru na keju, čime počinje „Medijanino kulturno – sportsko leto 2018.“

“Pored „Igara bez granica“ i dana posvećenih najmlađima, ove godine organizujemo događaje za starije, posebno za mušku populaciju. Na Amfiteatru na keju, uz led ekran i opremu koju opština poseduje i druge prateće sadržaje počinju letnje aktivnosti Medijane”, najavjuje predsednik Gradske opštine Medijana Nebojša Kocić.

Reč  je o manifestaciji koja je uvrštena u kalendar Turističke organizacije Niša i očekuje se, dodaje Krstić, veliki broj truista iz okolnih gradova.

Prva utakmica igra se u četvrtak, 14. juna u 17 sati kada se sastaju Rusija i Saudijska Arabija. Ukoliko vremesnki uslovi budu loši gledanje utakmice na otovorenom će biti odloženo.

Naša reprezentacija pak prvi susret imaće sa ekipom Kostarike, u nedelju 17. juna u 14 sati.

“Za građane koji budu odlučili da omiljeni sport prate na otvorenom predviđeno je puno iznenađenja i promotivnih poklona. Program će tokom utakmica naše reprezentacije voditi poznati niški novinari Dragan Stojanović Žikai Bratislav Tonić”, najavljuju iz GO Medijana.

Grčko veče i kik boks mečevi

1. jula od 18 do 20 sati u pauzi između dve utakmice osmine finala biće održano grčko veče, u saradnji grčkog mesta Volvi Stavros i Grada Niša, dok su za 8. i 9. jul planiranirevijalni Kik-boks mečevi naših i bugarskih sportista.

Uspostavljena je dobra saradnja sa TON-om i kik boks klubovima, a Gradska opština Medijana je na raspolaganju za dodatne programe u okviru prvenstva, sve do 15. jula kada se završava.

Tradicionalno Medijanino kulturno leto u Parku “Sveti Sava” počinje 22. juna i trajaće do 14. jula.

Global Digital Clinik