Fondacija Tijana Jurić pomaže devojčici iz Niša, žrtvi Malčanskog berberina

fondacija tijana jurić
Foto: FB Igor Jurić

Fondacija Tijana Jurić omogućila je 12-godišnjoj devojčici, žrtvi Ninoslava Jovanovića, poznatijeg kao “Malčanski berberin”, da kako je navedeno, sa svojom porodicom pokuša da zaleči rane.

“Fondacija Tijana Jurić je omogućila devojčici iz Niša koja je bila žrtva otmice 10 dana da konačno vidi more i da sa svojom porodicom pokuša da zaleči rane, da bar na kratko zaboravi ono što se dogodilo”, napisao je na svom Fejsbuk profilu Igor Jurić osnivač Fondacije.

Podestimo, Apelacioni sud u Nišu potvrdio je presudu Višeg suda i pravosnažno osudio na doživotnu robiju Ninoslava Jovanovića (48) iz sela Malča, za otmicu i produženo krivično delo silovanja čija je žrtva bila dvanaestogodišnja devojčica.

Na ovaj način potvrđena je presuda Višeg suda u Nišu koja je doneta 5. januara ove godine a kojom je serijskom silovatelju dece izrečena najteža kazna predviđena Krivičnim zakonikom Srbije.

Podsetimo i da suđenje okončano 30. decembra 2020. godine, kada je Viši sud u Nišu osudio  Jovanovića na doživotni zatvor. Jovanović je optužen je da je oteo dvanaestogodišnju devojčicu 20. decembra 2019. i zlostavljao je narednih 10 dana.

Devojčica je pronađena 29. decembra u Pasjači. Ninoslav Jovanović je uhapšen 5. januara prošle godine, u Malči, gde je i živeo.