Filozofski fakultet unapređuje studije ruskog jezika u saradnji sa Ruskim domom

filozofskog fakulteta

Predstavnici Filozofskog fakulteta u Nišu i Ruskog doma u Beogradu potpisali su sporazum o saradnji, koji osim što otvara brojne mogućnosti za unapređenje studija ruskog jezika i književnosti na ovom fakultetu, omogućava i popularizaciju ruskog jezika i kulture na širem području grada Niša i okoline.

Saradnja će se zasnivati na realizaciji brojnih zajedničkih programa i projekata iz oblasti obrazovne i kulturne delatnosti. To, između ostalog, podrazumeva razmenu studenata i nastavnog osoblja, zajedničko učešće na projektima, organizovanje konferencija i kulturnih manifestacija, kao i razmenu značajnih publikacija iz oblasti ruskog jezika i kulture.

Sporazum su potpisali direktor Ruskog doma u Beogradu Jevgenij Aleksandrovič Baranov i dekanica Filozofskog fakulteta prof. dr Natalija Jovanović.

Dekanica Jovanović je istakla da je ovakav sporazum od velikog značaja za Fakultet koji predstavlja bazu za učenje ruskog jezika u ovom delu Srbije. Zahvaljujući tome i studenti i nastavnici imaće brojne mogućnosti za usavršavanje, što će znatno podići kvalitet i atraktivnost ovog studijskog programa.