Filmski festival Slobodna zona traži volonterke i volontere

filmski festival sloobodna zona

Filmski festival Slobodna zona traži volontere. Za ovu poziciju potrebni su entuzijazam i ljubav prema filmovima. 

„Nudimo priliku da se nauči mnogo o pripremi i realizaciji Slobodne zone, kao i da se besplatno odgledaju filmovi s festivala“, kažu organizatori. Filmski festival Slobodna zona održaće se po šesnaesti put, od 5. do 10. novembra.  Donosi najbolje savremene, angažovane art-house igrane i dokumentarne filmove iz celog sveta.

Uspešnost festivala odlikuje i uključivanje na stotine mladih koji svojim entuzijazmom i posvećenošću svake godine budu deo tima 

Filmski festival Slobodna zona će ove godine imati hibridno izdanje (online i sa publikom u biskopima) i zbog toga festival poziva mlade filmofile (koji imaju više od 18 godina) a žive u Beogradu, Novom Sadu ili Nišu, i odgovorni su i vredni, da se prijave na konkurs i prožive jedinstveno i uzbudljivo iskustvo volontiranja na Slobodnoj zoni. 

U zavisnosti od afiniteta i interesovanja, volonteri će imati priliku da rade u okviru sledećih sektora festivala i tako dobiju potrebna znanja i veštine za poslove kojima planiraju da se bave u budućnosti: 

  1. Info pult (komunikacija sa publikom); 
  2. Promocija festivala (priprema konferencije za medije, pisanje tekstova, pomoć pri vođenju društvenih mreža); 
  3. Kreiranje foto i video materijala
  4. Prevođenje.

Zainteresovani kandidati treba da do 4. oktobra 2020. godine popune formular koji je dostupan i na sajtu freezonebelgrade.org.

Svi volonteri i volonterke će nakon završenog angažmana dobiti sertifikat o volontiranju.

Više informacija moguće je dobiti slanjem mejla na adresu volontiranje@freezonebelgrade.org. 

U toku pripreme i trajanja festivala biće poštovane sve mere u skladu sa zvaničnim preporukama Vlade RS.