Evropska nedelja sporta u Nišu

evropska nedelja sporta

Na Trgu kralja Milana u četvrtak, 30. septembra od 12 do 14.30 sati raznim sportskim aktivnostima u Nišu će biti obeležena Evropska nedelja sporta.

Organizatori navode da su pripremili  košarkaški teren na kome će biti organizovano nekoliko košarkaških igara za posetioce i prolaznike: šutiranje trojki, slobodna bacanja, šut sa celog terena, a kao specijalna igra organizovaće se „Put oko Evrope“.

“Imaćemo posebno zadovoljstvo da pogledamo revijalni meč košarkaša u kolicima KKK “Nais” u 3×3 basketu”, navode organizatori.

Dodaju da će svi zainteresovani sugrađani i sugrađanke tokom manifestacije moći da učestvuju u igri iz invalidskih kolica, i osvoje neku od pripremljenih nagrada.

Organizatori pozivaju građane da budu deo Evropske nedelje sporta u Nišu u „igračkom“ ili navijačkom delu, kako bi zajedno ukazali na važnost sporta, a naročito razvoj parasporta u našem gradu.

Događaj organizuju EU info kutak Niš i Кlub košarke u kolicima „Nais“ u saradnji sa Gradom Nišom i Fakultetom sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Nišu.

Istovremeno ovo će biti i završnica kampanje „Parainspirisani“ koji je Delegacija EU u Srbiji sprovela u predhodnom periodu pružajući značajnu podršku Paraolimpijskom timu Srbije i nastupu naših paraolimpijaca u Tokiju.