Epidemiološku situaciju u Nišu, Tiodorović ocenjuje kao “nesigurnu”

tiodorović

Član Kriznog štaba Branislav Tiodorović, epidemiološku situaciju u Nišu i zemlji ocenio je kao “nesigurnu”. On je rekao da treba sačekati 7-10 dana kako se ne bi pojavio neki novi talas.

Nakon jučerašnje odluke o popuštanju mera kojom je odlučeno da ugostiteljski objekti od danas mogu da rade i u zatvorenom prostoru, ali uz poštovanje svih epidemioloških mera, član Kriznog štaba Branislav Tiodorović, situaciju u Nišu i zemlji vidi kao “nesigurnu”.

  Tiodorović: Potrebno najmanje dve nedelje da bi mere dale rezultat

Kako prenose pojedini mediji, on je rekao da je epidemiološka situacija u Nišu i Srbiji bolja, ali da nije trenutak za opuštanje. Prema njegovim rečima, trenutna situacija sa koronom “može se proglasiti nesigurnom, što je malo bolje od nepovoljne”.

On je kazao da “moramo” da budemo veoma oprezni i rezervisani jer smo kako je rekao, imali proslave i lepe dane koji su korišćeni za odmore. Ocenio je i da sada moramo da sačekamo 7-10 dana, kako se ne bi video neki novi talas. Kaže da ipak ne očekuje porast novozaraženih, ali i upozorava na to da se mere nisu svuda poštovale.

Prema njegovim rečima, vakcinalni punktovi koji od jutros rade u tržnim centrima i u Nišu su dobar potez. Zadovoljan je i procentom vakcinisanih u ovom delu Srbije, ali ističe i da postoje mesta na teritoriji cele zemlje u kojima je taj procenat loš.