Epidemiološka kriva u Nišu stagnira: Nema potrebe za otvaranjem kovid bolnica

broj pacijenata
Foto: KC Niš

Epidemiološka kriva u Nišu je u stagnaciji u poslednjih sedam dana. Za sada nema potrebe za otvaranjem kovid bolnica, ali su one u pripravnosti.

Epidemiološka kriva u Nišu je u poslednjih sedam dana u stagnaciji, te zbog toga neće biti otvorena kovid bolnica u Sokobanji. Po naredbi Gradskog štaba specijalna bolnica Ozren u Sokobanji trebalo je danas da počne sa radom. Prema rečima epidemiologa Nikole Milenkovića, KC Niš u ovom trenutku može da prihvati sve pacijente koji dolaze na lečenje, i za sada nema potrebe za dodatnim kapacitetima. “Pratimo stanje na terenu. Ovi objekti su u pripravnosti, i u roku od 24 časa mogu da prime kovid pacijente”, kaže Milenković za RTS.

U Klinički centar na lečenje dolaze pacijenti iz cele jugoistočne Srbije, a u proteklih sedam dana nema velikih razlika u prilivu pacijenata. “Broj priliva na dnevnom nivou je oko 40, a broj otpusta oko 20 pacijenata. U KC dolaze pacijenti sa srednje teškom i teškom kliničkom slikom, koji zahtevaju kiseoničku potporu”, priča epidemiolog.

Prema poslednjem izveštaju u Kliničkom centru hospitalizovana su 374 pacijenta. Kod 155 pacijenata, od kojih i sedmoro dece koja su u stabilnom stanju, je potvrđeno prisustvo virusa. Desetoro se nalazi u jako teškom opštem stanju, i priključeni su na respiratore.

Dostava hrane u Nišu