Edukacija za novu grupu trudnica u Domu zdravlja Niš

Edukacija za novu grupu polaznica u niškom Savetovalištu za trudnice
Edukacija za novu grupu polaznica u niškom Savetovalištu za trudnice

U prostoriji Savetovališta za trudnice na prvom spratu, Službe za zdravstvenu zaštitu žena Doma zdravlja Niš, dana, 23.07.2018. godine sa početkom u 17:30 časova krenuće nova grupa polaznica ovog savetovališta.

Sve trudnice koje prođu edukaciju spremne su za porođaj

“Trudnica od svog izabranog ginekologa dobija uput da može da pohađa školu, ona se sa uputom javlja u savetovalište za trudnice gde joj akušerska sestra zakazuje termin dolaska. Formiraju se grupe od 10 trudnica”, najavljuju iz niškog Doma zdravlja.

Psiho-fizička priprema obuhvata trudnice od 28 nedelja trudnoće, do porođaja. Trudnica na psiho-fizičku pripremu dolazi jednaput nedeljno. Priprema traje 8 nedelja.

Svakog časa trudnice imaju predavača iz tima, rade fizičke vežbe i vežbe disanja, a posle 38. nedelje i vežbe napinjanja, dodaju iz Doma zdravlja Niš.

“Osmog časa trudnice sa akušerskom sestrom odlaze u zakazanu posetu porodilištu kako bi se upoznale sa prostorom, osobljem porodilišta, zatim će da obiđu bebi-frendli gde su smeštene mame sa bebama, a dežurni lekar iz porodilišta obaviće razgovor sa trudnicama i da odgovari na sva njihova pitanja”, kažu u Savetovalištu za trudnice.

Sledeći termin za novu grupu trudnih polaznica u Domu zdravlja Niš je 30. jula od 11:30h.