Džedajkon 4.0: Pored humanitarne akcije, očekuje vas debata o aktuelnim knjigama, filmovima i igrama

džedajkon

Četvrti Džedajkon otvara nam vrata novog sveta. Sveta u kojem LoL i Dota nisu rivali, a Witcher igra šah sa Queen’s Gambit. U ovom svetu svi pevaju Bella ciao, od gejmera do baka, deka, tetki i stričeva.

Konvencija pop kulture Džedajkon 4.0 -This is The Way, će se 20.12.2020. održati po četvrti put u Nišu, u izmenjenom formatu (preko Discord-a i Facebook Live-a) od 14:00. Organizator ovog događaja je Džedajski pokret (Jedi Movement) iz Niša. 

Evo koje vas aktivnosti očekuju u nedelju:

  1. Prva je program u vidu panela i debata posvećenim aktuelnim temama: Knjigama (gost Aleksandar Tešić, pisac Kosingas sage, Dejan Hristov pisac knjige Anomalija), serijama (Queen’s Qambit, gošća je aktuelna prvakinja u šahu Srbije Sandra Djukić, o seriji La Casa De Papel pričaju glumica koja igra u srpskom filmu koji je nominovan za Oskara i Zlatni Globus ove godine i niški glumac i reditelj), i igrama (Dota VS Lol)
  2. Radionica za roditelje i njihove mališane, u okviru koje će se učiti kako da, kod kuće, naprave origami.
  3. Cosplay i Kpop takmičenje 
  4. Free play Among Us
  5. Jedi Talks – inspirativne ljudske priče
  6. Dodele nagrada Džedajskog viteza
  7. Humanitarna akcija – u toku čitavog programa slediće poziv široj zajednici da učestvuje i šalje SMS ove za Nišliju Marka Mladenovića, kojem je u decembru potrebno 19.000e za dalje lečenje (Fondacija Budi Human – Da Marko pobedi opaku bolest)

Ovogodišnji Džedajkon 4.0, prevashodno, baviće se kulturnim i edukativnim sadržajem, ali ujedno i ljudima i njihovim pričama koje mogu da pomognu ostatku zajednice, koja je za svojim malim ekranima. 

“Jer, kao cilj imamo da svi gledaoci pronađu nešto od sadržaja za sebe, da se zabave, da nauče nešto. Takođe i da shvate da, u ovim teškim vremenima, možemo i treba da pomognemo ljudima oko sebe”, kažu organizatori. “Otuda misao vodilja događaja – THIS IS THE WAY. Jer, čuvamo i brinemo”, zaključuju. 

Dostava hrane u Nišu