Dveri sa kolegama iz niške opozicije i građanima sprečili izvršenje nad kućom kolege iz SSP-a

dveri
Foto: Dveri

Iz Gradske organizacije Dveri saopštavaju da su sa kolegama iz niške opozicije građanima i komšijama sprečili izvršenje nad kućom kolege iz SSP-a.

Iz Dveri navode da je ovo još jedno izvršenje koje je kancelarija niškog izvršitelja Miljana Trajkovića nameravala da sprovede, ovoga puta nad porodičnim domom Milana Mladenovića, iz niškog SSP-a.

Kako navode izvršenje je sprečila udružena akcija Dv­eri Niš sa predsedni­com Tamarom Milenković Kerković , kolegama iz niške opozicije i okupljenih građana i komšija.

“Porodični dom u kome Milan Mladenović živi sa obolelom ma­jkom nakon smrti oca predmet je izvršnog postupka uprkos nei­spitanim dokazima o falsifikatima u sudskim postupcima i uprkos autentičnom tuma­čenju Ministarstva pravde br. 011-00-24­8/2021-05 od 27.9.20­21. godine kojim je utvrđeno da u slučaju smrti izvršnog dužnika koji je preminuo tokom sprovođenja izvršnog postupka, javni izvršitelj mora da prekine postupak”, pojašnjavaju iz GO Dveri u Nišu.

Foto: Dveri

Iz Dveri ocenjuju da “sprega investitora, advokata, sudija i izvršitelja u Nišu”, već duže vreme dovodi u tragične situacije brojne niške porodice na atraktivnim lokacijama u gradu, kojima se, kako smatraju, u pravno sumnjivim postupcima, a uvek pod pritiskom investitora , u izvršnom postupku oduzima porodični dom.

“Dveri Niš će uvek biti sa obespravljenim građanima Niša kojima preti nezakonito oduzimanje porodičnog doma”, poručuju iz Dveri.

Dodaju da je ovo je još jedan od razloga zbog koga su Dveri donele odluku o izlasku na sve nivoe izbora u proleće 2022.godine.