Dveri Niš: Most u Tvrđavi primer nebrige gradske vlasti prema Nišlijama

Foto: Dveri Niš
Foto: Dveri Niš

Dveri Niš oštro kritikuju vlast u Niš zbog lošeg stanja mosta u Tvrđavi. Oni smatraju da je taj most oličenje nebrige prema Nišlijama, kao i da je velika opasnost.

Dveri Niš u saopštenju za javnost navode kako je javno preduzeće „Direkcija za izgradnju grada Niša“ dobilo veliku svotu novca za izgradnju mosta, međutim radovi se gotovo ne odvijaju.

„Javno preduzeće „Direkcija za izgradnju grada Niša“, donelo je 24. januara 2022. godine odluku o dodeli ugovora, po sprovedenom postupku javne nabavke za izvođenje radova na održavanju drvenog mosta preko tvrđavskog rova, grupi ponuđača čija je obaveza bila da za 90 dana izgrade novi most. Ugovor je vredan 9.378.528,00 dinara, a do današnjeg dana, osim postavljanja skela ispod mosta, nije urađeno ništa“– navode u saopštenju Dveri Niš.

Oni takođe navode da je most velika opasnost jer preko mosta dnevno prolazi veliki broj građana, naročito studenti tehničkih fakulteta.

„Preko drvenog mosta, koji spaja Tvrđavu sa Gradskim poljem, dnevno prođe stotine Nišlija, najviše studenata tehničkih fakulteta i đaka. Ovde prolaze i roditelja sa decom, kao i stariji ljudi, čija je bezbednost, prilikom prelaska ovog mosta, ugrožena. Polomljene drvene daske, rupe na mostu, delovi stepenica koji nedostaju, kao i stepenice koje nisu pričvršćene mogu da dovedu do ozbiljnih povreda“- saopštavaju Dveri Niš.

„Dveri Niš traže hitnu izgradnju novog mosta u Tvrđavi! Pitamo se, da li treba da nam se dogodi Ovčar Banja da bi reagovali“- završavaju Dveri Niš.