Dve tone hrane i garderobe za ugrožene porodice u Nišu

Pomoć se prikupljala na terenu ŽFK
Pomoć se prikupljala na terenu ŽFK "Mašinac" Niš; Foto: D.Vidojković, EKOpolis

Najugroženijim porodicama u Nišu dodeljena je jednokratna pomoć u vidu prehrambenih proizvoda i garderobe.

Sredstva su prikupljena tokom humanitarne utakmice fudbalskih klubova beogradske i niške opštine “Palilula” u okviru manifestacije “Palilisko veče”.

“Kao samohranom ocu ova pomoć mi mnogo znači jer primam socijlanu pomoć, živim kao podstanar sa sinom i ćerkom koja pohađa Specijalnu školu 14. oktobar”, kaže Slovenko Žikić.

Veterani fudbalskih klubova „Palilulac“ (Beograd) i „Palilulac“ (Niš) i „petlića“ fudbalskih škola Grada Niša, odigrali su humanitarni meč; Foto: D.Vidojković, EKOpolis
Veterani fudbalskih klubova „Palilulac“ (Beograd) i „Palilulac“ (Niš) i „petlića“ fudbalskih škola Grada Niša, odigrali su humanitarni mečeve; Foto: D.Vidojković, EKOpolis

“U humanitarnoj akciji prikupili smo pomoć za najugorženije Nišlije sa područja opštine Palilula. Prikupili smo oko 2 tone hrane i garderobe što je dodeljeno najugroženijim građanima u saradnji sa Centrom za socijalni rad u Nišu”, objašnjavaju organizatori.

Humanitarna utakmica odigrana je 3. juna pod pokroviteljstvom GO Palilula; Foto: D.Vidojković, EKOpolis

Zahvaljujući vetranima FK “Mašinac” u saradnji sa GO Palilula ova sportska akcija je održana, a kako organizatori najavljuju, biće ih još u budućnosti.