DRAMA U NIŠU: Zapalili pasat, izgoreo i golf

Foto: M.M.

Dva automobila izgorela su juče ujutru u najverovatnije podmetnutom požaru u Ulici Milenka Hadžića kod broja 2 u niškom naselju Trošarina.

Prema prvim informacijama, meta piromana bio je „folksvagen pasat“, ali se vatra proširila i na „golf 1“ koji je bio parkiran u neposrednoj blizini.

Dragan Mladenović, stanar zgrade na čijem je parkiralištu došlo do paljevine, kaže da ga je probudila pucnjava guma.

– Oko jedan sat iza ponoći iz sna me je trgao jak prasak. Istrčao sam i video da gore dva vozila, plamen je bio ogroman. Radnik sa obližnje pijace je pozvao policiju i vatrogasce a ja sam otrčao da probudim komšiju čiji je „golf“ goreo. Međutim, on nije čuo zvonjavu, tako da je tek jutros saznao da je ostao bez automobila – priča Mladenović. Dodaje i da je vlasnik „folksvagena“ takođe njegov komšija.

– Znam da živi u susednoj zgradi, ali ne znam ništa više o njemu – rekao je svedok.

V. M., vlasnik „golfa“, očajan je zbog skoro totalne štete na svom automobilu.

– Tek jutros sam saznao da sam ostao bez auta. To mi je bilo jedino vozilo, drugo ne mogu da kupim. Ne znam šta ću s njim, ne isplati mi se da ga popravljam jer će me više koštati popravka nego što su kola vredna. Našao sam se u problemu ni kriv ni dužan, samo zato što mi je auto bio parkiran kraj tog „folksvagena“ – vajka se ovaj Nišlija.

Za poslednjih dvadesetak dana u Nišu je zapaljeno šest vozila, među kojima i auto zamenika gradonačelnika Miloša Banđura i direktora JP „Tržnica“ Gorana Đorđevića.

Global Digital Clinik