Dr Milić ostao bez posla na Medicinskom fakultetu u Nišu: Da li Kardiohirurgija gubi status klinike?

Foto - Facebook profil prof. dr Dragana Milića

Profesoru dr Draganu Miliću koji je radio na Medicinskom fakultetu u Nišu i koji je nosilac izborne liste Grupa građana “Dr Dragan Milić”, uručeno je rešenje o prestanku radnog odnosa jer mu je, kako je rekao, istekao petogodišnji ugovor. On je istakao da je očekivao, i da je to za njega “jako mala cena” koju mora da plati kako bi Niš ponovo bio slobodan grad”. Milić tvrdi da će Klinika za kardiohurgiju izgubiti status klinike.

Milić je rekao da je ovakav potez najavljivao mesecima unazad.

“To je plan koji je sada konačno realizovan. Meni je istekao petogodišnji ugovor, a konkurs na koji sam se prijavio za redovnog profesora još uvek nije realizovan, a trebalo je da se završi za šest meseci. Međutim oni su radili razne stvari kako bi sve to bilo prolongirano, objasnio” je Milić.

On je naveo i da se to „ne poklapa slučajno sa njegovom kandidaturom na lokalnim izborima u Nišu“.

„Poslednjih nedelja dolazili su mi razni emisari, koji su mi govorili da je još uvek moguć dogovor. Mogao sam da naslutim šta su očekivali od mene: pod jedan da se priključim vadajućoj većini u Nišu, a pod dva da odustanemo od izlaska na izbore. I oko njihovih namera nema nikakvih dilema, u sve to su uključene razne strukture. Recimo, novi dekan Medicinskog fakulteta koji je trebalo da reši problem sa konkursom je predsednik Pokreta socijalista u Nišu i po tome se vidi kolika je umešanost različitih političkih struktura u našem gradu“, izjavio je Milić.

Milić: Kardiohirurgija će izgubiti status klinike

Kardiohirurzi, dr Saša Živić, dr Aleksandar Kamenov i dr Vladimir Stojiljković, kojima je mentor za odbranu doktorske disertacije i koji se nalaze pred odbranom teze, navodi Milić, neće moći da doktoriraju.
“Klinika za kardiohirurgiju UKC Niš će izgubiti status klinike jer nema nastavnika kardiohirurgije u svojim redovima”, tvrdi Milić.
“I dok su neki decenijama pokušavali da dovedu kardiohirurgiju u Niš, penzioneri koji su i dalje na funkcijama u Nišu u cilju odbrane svojih privilegija spremni su da uruše sve što se decenijama stvaralo”, ocenjuje Milić.
Zaključuje da se neće povući iz izborne trke za bolji, bogatiji i pravedniji Niš i da je spreman da plati ličnu cenu ma kolika ona bila kako bi, kako navodi, “naša deca živela u gradu u kome će se ponositi a ne stideti”.
“Klinika za kardiohirurgiju UKC Niš, znaće, kao i uvek, da odbrani svoje interese i interese naših pacijenata”, zaključuje Milić.
Global Digital Clinik