Dom zdravlja: Veliki odziv za vakcinaciju mladih u Nišu, vakcinisano 12-godišnje dete

mladi vakcinacija
Foto: DZ Niš

Iz niškog Doma zdravlja saopštavaju da je sve veći broj mladih između 18 i 30 godina koji se vakcinišu protiv kovida. Kako se navodi na sajtu ove ustanove u proseku se dnevno vakciniše oko 50 mladih.

Iz Doma zdravlja navode da je interesovanje omladine u značajnom porastu, ali se svakako mora raditi na kontinuiranoj motivaciji mladih, kako bi bezbrižno dočekali jesen.

Dodaju i da je juče vakcinisano najmlađe dete, koje ima 12 godina i 9 dana što, kako navode, posebno ohrabruje, jer je sve više roditelja koji odlučuju da je za njihovo dete najbolja opcija upravo vakcinacija.

Jerkan: Broj zaraženih se povećava

U izjavi za Euronews, a kako piše na sajtu ove ustanove, direktor Doma zdravlja Milorad Jerkan jutros je izneo podatke vezane za rad kovid ambulante i rekao da se broj zaraženih povećava o čemu govori i podatak da je juče bilo 7 pozitivnih.

Prema izveštaju Doma zdravlja u kovid ambulantama juče su se javila 182 pacijenta.

“Od ovog broja 58 njih javilo se prvi put sa simptomima koji mogu ukazivati na kovid infekciju, dok je 124 obavilo kontrolni pregled”, navodi se na sajtu Doma zdravlja.

Lekari Službe za radiološku dijagnostiku obavili su 18 radiografije pluća, dok je Služba za laboratorijsku dijagnostiku odradila 89 laboratorijske analize.

Urađeno je 158 testova od čega su 7 pozitivna.

Jerkan je u izjavi za Euronews, a kako se navodi na sajtu Doma zdravlja, zamolio sve mlade sugrađane da se što pre vakcinišu.