Doktor Milić: Još jedna krivična prijava podneta protiv niške Kardiohirurgije

Foto - Facebook profil prof. dr Dragana Milića

Direktor Klinike za kardiohirurgiju u Nišu doktor Dragan Milić izjavio je da je protiv te ustanove podneta još jedna krivična prijava i da su zaposleni dali iskaz policiji.

Dr Milić je svom Fejsbuk profilu objavio da je anonimna krivična prijava podneta zbog „video- nadzora na Klinici koji navodno, kako je napisao, nije deo mreže video- nadzora Univerzitetskog kliničkog centra Niš“.

“Danas je rukovodstvo Klinike za kardiohirurgiju UKC Niš u prostorijama klinike dalo još jedan iskaz pripadnicima policije zbog anonimne krivične prijave u kojoj smo optuženi da “video nadzor na klinici nije deo mreže video nadzora UKC Niš”, naveo je Milić na svom Fejsbuk profilu.
On je dodao i da je video nadzor na klinici deo projektne dokumentacije još iz vremena kada je zgrada klinike i otvorena 2014. godine.
Milić je dodao i da je klinika uvek radila u skladu sa Zakonom i da će “tako uvek i raditi”.

“Imamo sve neophodne dozvole u skladu sa Zakonom i propisima. Jedino što nemamo su liste čekanja“, naveo je.

Podsetimo, Dr Milić je nedavno obavestio javnost da je protiv Kardiohirurgije podneta krivična prijava  zbog naučno- istraživačkog rada tokom epidemije kovida, u vreme vanrednog stanja, a kasnije precizirao da je podnosilac uprava Univerzitetskog kliničkog centra, na čelu sa v. d. direktorom dr Zoranom Perišićem.

Naglasio je da je istraživanje sklonosti kovid pacijenata ka trombozi rađeno po zakonu i „iz kapi krvi“, što je standardna procedura za njihove pacijente pred kardiohirurške operacije.

Global Digital Clinik