Dobrotvorni novogodišnji bal u Nišu

Rotarakt

Dobrotvorni novogodišnji bal održaće će u subotu 24. decembra od 20 sati u Oficirskom domu. Cena ulaznice je 3.000 dinara, a sav novac prikupljen ovim putem biće namenjen kupovini aparata i medicinskih sredstava za Dečju i Kliniku za pulmologiju Univerzitetskog kliničkog centra.

Ideja za praznični humanitrani bal rodila se, kaže Anđela Stanković predednica Rotarakt kluba Niš -centar, pre nekoliko meseci. „Ideja se rodila letos na sastanku sva tri kluba. Razgovarali smo o tome šta možemo da učinimo za našu lokalnu zajednicu, da doprinesemo, a to opet bude nešto što će okupiti sve ljude velikog srca, te smo odabrali praznike jer je to vreme darivanja, topline, velikih gestova“, priča sagovornica.

Dodaje da su odlučili da prirede dobrotvorni bal i ljudim omoguće da se zabave, ali istovremeno učine nešto lepo za one kojima je to potrebno u ovom slučaju mališane koji leže na Dečjoj klinici, ali i pacijente koji se leče na Pulmologiji. „Bal je prožet humanitranom notom, pa će naši sugrađani koji uzmu učešće imati priliku da uživaju u bogatom kulturno- umetničkom programu, jer smo pripremili za svakog po nešto od neizostavnog valcera, do gudačkog kvarteta i benda, ali istovremeno da učine dobro delo“, priča Stanković.

Cena ulaznice za dobrotvorni bal, koji će početi kad sat otkuca dvadeseti čas i trajati nešto posle ponoći, iznosi 3.000 dinara. Novac od prodaje ulaznica biće iskorišćen za kupovinu aparata i medicinskih sredstava za dve niške klinike, a posetioci bala će biti u prilici da ostave dobrovoljni prilog u kutiju koja će biti postavljena na ulazu u Oficirski dom.

Sagovornica ističe da su pozvani svi sugrađani velikog srca i naglašava da je pored zahteva za formalnim oblačenjem neophodno poneti i dobro raspoloženje. Zainteresovani karte mogu rezervisati onlajn ili ih kupiti u kafiću Julijan Djupon (Generala Tranijea 13).

Dobrotvorni novogodišnji bal organizuju niški Rotarakt klubovi (Niš-Centar, Niš-Univerzitet i Niš-Konstantin Veliki) i to po prvi put sa željom da on postane tradicija.

Global Digital Clinik