Direktorka SC Čair: Spreman agregat ako opet dodje do pada napona

Foto: Naissus.info

Prekid meča između Srbije i Belgije izazvao je veliku pažnju domaće javnosti, a direktorka SC Čair Branka Aranđelović za “Zonu plus” kaže da je obezbeđen agregat i da se sve čini kako bi sistem osvetljenja radio na ponovljenoj utakmici.

 Sijalice koje su postavljene u hali su metal-halogene kojima je neophodno hladjenje. U dva navrata smo pokusali da revitalizujemo sistem kopletnog osvetljenja, ali nismo uspeli. Radićemo na sistemu kako se to ne bi ponovilo na utakmici od 19h.

Naravno da je neophodno promeniti kompletno osvetljenje u hali i zameniti ga novim led osvetljenjem, ali je to nešto na čemu ćemo raditi u bliskoj budućnosti. Spreman je agregat koji će ukoliko dođe ponovo do pada napona imati mogućnost da kompletnu rasvetu napaja – rekla je Aranđelovićeva.

Meč je odložen za večeras u 19h.

Međutim, kako prenose pojedini mediji, reprezentacija Belgije ne želi da igra ponovni meč večeras, pa postoji mogućnost da ukoliko se Belgijanci ne pojave na parketu Čaira, meč bude registrovan službenim rezultatom 20:0 u korist Srbije.

Ipak, i FIBA i KSS saopštavaju da se meč ponavlja u 19 sati.

Izvor Zona plus