Direktor policije: Ubistvo porodice Đokić dugo pripremano, motiv – koristoljublje

rebić ubistvo porodice đokić
Prtsc RTS

Direktor policije Vladimir Rebić izjavio je da je ubistvo porodice Đokić, iz Aleksnica, dugo i dobro pripremljeno i da je zločin bez ikakve sumnje motivisan koristoljubljem.

„Utvrđeno je da izvršilac, ili više njih, pre nego što se odlučio na zločinački korak nabavio benzin očigledno spremajući se unapred da spaljivanjem uništi i vozilo i žrtve. U ovom trenutku, jer tek treba da bude urađena i obdukcija posmrtnih ostataka stradalih, zbog ugljenisanosti još se ne može govoriti o načinu na koji su članovi porodice Đokić ubijeni“, rekao je direkor policije za list „Politika“.

Rebić je naveo da je njihova smrt nastupila između nedelje i ponedeljka, između 24 minuta posle ponoći i dva sata i pet minuta.

„To je vreme kada je njihov automobil prvi odnosno drugi put, viđen na snimku video-nadzora na glavnoj asfaltiranoj saobraćajnici koja povezuje moravska sela. Put nasipom od Moravca do Tešice veoma je loš i dug oko osam kilometara i sigurno je da je vožnja njime bila duga, najmanje pola sata. To znači da je ubica sa žrtvama proveo skoro sat i po i da je imao dosta vremena za izvršenje i prikrivanje zločina“, rekao je Rebić.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova su u subotu 2. oktobra, u ataru sela Moravac, opština Aleksinac, pronašli tri beživotna tela. Ispostavilo se da se radi o tročlanoj porodici Đokić čiji je nestanak prijavljen 28. septembra.

„Nestali su u jednoj sekundi, u istom sekundu su im isključeni telefoni“, rekao je nedavno ministar Aleksandar Vulin.