Desetoro dece poginulo u saobraćajnim nesrećama u Srbiji od početka godine

Pet osoba povređeno u saobraćajki u Nišu
Foto: Ilustracija

Od početka ove godine, u saobraćajnim nezgodama, nastradala je 431 osoba, a blizu 3.000 zadobilo je teške telesne povrede. Samo tokom ove godine u saobraćajnim nezgodama poginulo je desetoro dece, a 122 deteta je povređeno, istakao je načelnik Uprave saobraćajne policije Ministarstva unutrašnjih poslova Slaviša Lakićević.

On je prilikom obeležavanja Svetskog dana sećanja na žrtve saobraćajnih nezgoda, da je zajednički zadatak MUP-a i ostalih institucija da čine sve što je u njihovoj mogućnosti kako nijedna osoba ne bi stradala u saobraćajnim nezgodama.

„Treća nedelja novembra meseca dan je kada se svake godine okupljamo sa izuzetno važnim povodom, a to je da odamo počast svim učesnicima u saobraćaju koji su izgubili život u saobraćajnim nezgodama, ali i onima kojima su povrede u saobraćaju promenile život iz korena. Iako ove godine imamo značajno povoljnije stanje bezbednosti saobraćaja u odnosu na prethodne godine, ne možemo biti zadovoljni i pred svima nama je puno rada kako bismo ispunili ciljeve iz Strategije bezbednosti saobraćaja, a to je da budemo među najbezbednijim zemljama Evrope“, poručio je Lakićević prilikom obeležavanja sećanja na žrtve saobraćajnih nezgoda pod sloganom „Tačka prekida – život pre i posle saobraćajnih nezgoda“.