Deseti po redu EBEC na Elektronskom fakultetu u Nišu

EBEC
Foto; BEST Niš

Inženjersko takmičenje EBEC (European BEST Engineering Competition) će se održati od 21. do 23. decembra na Elektronskom fakultetu u Nišu.

Ovogodišnji EBEC, u organizaciji BEST-a (Board of European Students of Technology), je deseti po redu. Samo takmičenje se održava u tri nivoa – lokalni, regionalni i evropski, a ova runda takmičenja je lokalnog karaktera.

Na ovom nivou takmičenja učestvuju studenti sa Univerziteta u Nišu. Pobednici ovog takmičenja se plasiraju u naredni krug, tj. na regionalno takmičenje. Inače, takmičari će se nametati se u dve kategorije – Team Design i Case Study.

Case Study podrazumeva rešavanje zadatog tehničkog problema u timovima za određeno vreme. Do rešenja problema takmičari dolaze debatom na datu temu u okviru svog tima i to na osnovu stečenog znanja, kako na svojim fakultetima, tako i na osnovu ranijih iskustava u okviru teme. Rešenja se rangiraju od strane stručnog žirija, na osnovu čije procene dolazimo do pobednika ove kategorije takmičenja.

Team Design takođe podrazumeva rešavanje zadatog tehničkog problema u timovima za određeno vreme. Do rešenja problema takmičari u ovoj kategoriji dolaze uz pomoć datog materijala za rad i koordinacije unutar tima. Produkt ove vrste takmičenja jeste model koji po performansama, izgledu i materijalizaciji podržava zahteve, pravila i smernice zadatka samog takmičenja.

Pobednik takmičenja se proglašava nakon testiranja svakog modela ponaosob. Na osnovu uspešnosti u realizaciji zadatka stručni žiri proglašava pobednika iz ove oblasti takmičenja.

Global Digital Clinik