Deset umetničkih slika za niške porodilje i 46.000 dinara za novu opremu – poklon od GO Medijana

Foto - GO Medijana

Gradska opština Medijana donirala je niškom GAK-u 10 slika i prihod od već prodatih radova sa kolonija. Ovo je, kako stoji u saopštenju, prvo ulaganje u novu zgradu od najveće niške opštine.

Predsednik Gradske opštine Medijana Nebojša Kocić uručio je 10 slika Ginekološko – akušerskoj klinici, Kliničkog centra u Nišu, dok će prihod od prodatih slika nastalih na likovnim kolonijama biti usmeren za potrebe ove klinike.

„Slike su nastale na likovnim kolonijama koje je u saradnji sa Udruženjem umetnika „Car Konstantin“ organizovala najveća niška opština, a sve u cilju da budu prodate u humanitarne svrhe“ – rekao je predsednik Nebojša Kocić, i dodao da je deo slika prodat, a prihod u iznosu od 46 hiljada dinara biti iskorišćen za nabavku opreme potrebne GAK-u. –

Nije bilo velikog interesovanja za otkup slika, pa smo odlučili da ih poklonimo klinici, sa kojom već imamo saradnju – rekao je Kocić.

U ime niškog GAK-a donaciju je primio direktor klinike, prof. dr Dejan Mitić, koji je izrazio zadovoljstvo zbog nastavka saradnje sa Gradskom opštinom Medijana.

“Ogromno je zadovoljstvo što opet kontaktiramo sa predsednikom opštine Medijana, a razlog je donacija, koju danas dobijamo. Ovo je prvo ulaganje u novu zgradu i mi smo izuzetno zadovoljni zbog toga, rekao je Mitić, uz napomenu da će donacija majkama, trudnicama i svim ženama, koje vreme moraju da provedu na GAK-u boravak učiniti bar malo prijatnijim. Mitić je potvrdio da je video projekat nove Klinike za ginekologiju i akušerstvo, i najavio da će neke od dobijenih slika krasiti zidove nove bolnice, koja će, kako je rekla ministarka Grujičić biti klinika po principima 21. veka. – Sa rukovodstvom Kliničkog centra stalno radimo na tome da naše pacijentkinje imaju što bolje uslove za boravak u staroj zgradi. Nova će imati jednokrevetne sobe sa tuševima i biti daleko savremenija od postojeće, kakvu Niš i jug Srbije i zaslužuju” – dodao je Mitić.

Nove donacije GAK-u deo su pronatalitetne politike, kao prioriteta u radu Gradske opštine Medijana.

Za pomoć ovoj klinici Gradska opština Medijana, već je organizovala akciju sa Tehnomediom i prihod je iskorišćen za nabavku rasvete na klinici.

Global Digital Clinik