Departman za komunikologiju i novinarstvo otvorio je televizijski studio

Dekanica i studentkinja
Foto: Žarko Đokić

Departman za komunikologiju i novinarstvo Filozofskog fakulteta u Nišu 6. maja zvanično je otvorio svoj prvi televizijski studio. Otvaranju su prisustvovali mediji, profesori i saradnici, a umesto crvene trake i makaza, studenti su prvi put upalili kamere. Ovim simboličnim činom, otvaranje studija je ozvaničeno.

Studio je namenjen svim studentima fakulteta, a prevashodno studentima Departmana za komunikologiju i novinarstvo. Sastoji od prostorije za snimanje, ali će studenti moći da koriste i dvorište Filozofskog fakulteta.

Televizijski studio će se koristiti pre svega u svrhu nastave iz televizijskog novinarstva i sličnih predmeta. Mladi novinari i komunikolozi moći će da u novim prostorijama završavaju svoje predispitne obaveze, kao i vannastavne aktivnosti.

Fakultet
Foto: Žarko Đokić

U studiju je već snimljen prvi podkast Departmana za psihologiju, a u planu su još par projekata, navodi upravik Departmana Neven Obradović.

Primarna uloga studija je da služi kao praksa za studente, a sekundarna da služi celom fakultetu. Između ostalih, Departman za psihologiju i Departman za istoriju će moći da realiziju projekte i intervjue, ali svakako, studio mogu koristiti svi” – navodi Neven za našu redakciju –“Još uvek nemamo plan da realizujemo emisije novinara koji su profesori na fakultetu, ali sada konačno imamo adekvatnu opremu, pa možemo buduće snimke strimovati uživo na Jutjubu,Fejsbuku i ostalim platformama” -izjavljuje upravik Departmana.

Celokupnu opremu donirala je Američka ambasada u Beogradu.