Dani studenata Univerziteta u Nišu

Univerzitet u Nišu

Svečana akademija, humanitarne akcije, izloža, predstave i turniri biće održani od 22. do 30. marta u okviru Dana studenata Univerziteta u Nišu.

Dane studenata organizuje Studentski parlament niškog Univerziteta u saradnji sa organizacijama koje se bave mladima.

Centralni događaj je na sam Dan studenata, 22. marta kada će biti održana svečana akademija na Univerzitetu u Nišu od 12 sati.

“Na svečanoj akademiji biće promovisani najuspešniji studenti, a biće proglašen i najbolji profesor Univerzite. Nastupiće i Akademski ženski hor SKC Niš”, kažu u Studentskom parlamentu.

Istog dana u holu Univerziteta biće postavljena izložba „Religija bakra“, autora Danijela Joakimovskog. Izložba će biti otvorena do 2. aprila.

Tradicionalno, 22. mart se obeležava kao Dan studenata, u znak sećanja na taj dan 1936. godine, kada je u Nišu, u nekadašnjem hotelu „Knjaževac“ održana prva omladinska antifašistička konferencija.

U petak, 23. marta za sve zainteresovane studnete biće organizovana predstava “ZEUS EX” Akademskog pozorišta Studenskog kulturnog centra Niš.

Predstava će biti odigrana u Pozorištu lutaka od 18 časova, a besplatne karte studenti preuzimaju na svojim fakultetima.

Kao i svake godine, jedan dan biće posvećen sportu

“U nedelju, 25. marta na terenima OŠ “Dušan Radović” timovi fakulteta i viših škola takmičiće se u malom fudbalu, basketu, odbojci, šahu, stonom tenisu, pikadu, tenisu, atletici”, dodaju u Studentskom parlamentu.

Popust za Univerzitetsku biblioteku

Povodom Dana studenata Univerziteta u Nišu, studentima će 22. marta biti odobren popust na godišnju članarinu.

“Iskoristite priliku, ponesite ličnu kartu i indeks, i postanite član Univerzitetske biblioteke za svega 300 dinara. Članarina će vam važiti do 22. marta 2019. godine”, kažu u biblioteci “Nikola Tesla”

27. marta u 21 čas na Kamernoj sceni Akademskog pozorišta igraće se predstava „Scena bez imena“, kojom će glumci obeležiti i Svetski dan pozorišta.

Karte se, mogu nabaviti u agenciji „Travego“, kao i na ulazu u salu na sam dan predstave. 

29. marta u Svetosavskom domu biće organizovano tradicionalno književno veče19. godina sećanja“, posvećeno Dejanu Mančiću, studentu Pravnog fakulteta koji je, kao vojnik, stradao 4. aprila 1999. u NATO agresiji na SRJ.

Književno veče organizuju Fondacija „Dejan Mančić, Niš“, SKC i 230. Samohodni raketni divizion za protivvazduhoplovna dejstva Vojske Srbije.

30. marta biće promovisana knjiga “Komitske bune plam – poetski belezi”, autora prof. emeritusa Ljubiše Mitrovića.

O knjizi će govoriti prof. dr Ljubinko Milosavljević i Aleksa Popović, istoričar i autor.

Ovo književno veče počinje u 18 časova, u sali SKC-a, Šumatovčka bb III sprat.

Global Digital Clinik