Dani kulturnog stvaralaštva mladih umetnika u niškoj Tvrđavi

Dani kulturnog stvaralaštva

Više od 40 studenata sva tri Departmana Fakulteta umetnosti iz Niša, pod mentorstvom van. prof. spec. Ane Veličković-Igić u saradnji sa van. prof. dr Slobodanom Radojkovićem uzelo je učešće u umetničkom događaju Dani kulturnog stvaralaštva mladih umetnika – „Tvrđava umetnosti“

Protekla tri vikenda je u prostoru gradskog kulturnog dobra/spomenika kulture „Tvrđava“ održan kulturni događaj, gde su studenti sa Fakulteta umetnosti u Nišu kao i mladi umetnici, učenici srednje muzičke i umetničke škole iz Niša održali koncerte, slikali, crtali.

Do kraja juna petkom, subotom i nedelјom, gosti Niša ali i sugrađani mogli su  da slušaju koncerte na otvorenom, da učestvuju u kreiranju likovnih dela, a istovremeno da upoznaju kulturu grada Niša.

Učestvovanje studenata Fakulteta umetnosti u ovakvim projektima je od višestrukog značaja, jer pored promocije svog Fakulteta, oni ostvaruju neposredan kontakt sa publikom i kroz interakciju doprinose da se sugrađani i gosti Grada Niša uvere u umetničke kvalitiete i potencijale mladih stvaralaca.

Dani kulturnog stvaralaštva
Dani kulturnog stvaralaštva- Tvrdjava
Exe-Net