Da li je jedna od američkih vojnih bio-laboratorija u Nišu?

Laboratorija

Izjave ruskog ministra Sergeja Lavrova kao i prekjučerašnji intervju portparola kineskog Minstarstva inostranih poslova govore o tome da 30 američkih vojnih biloških laboratorija koje se nalaze u Ukrajini predstavljaju samo vrh ledenog brega od ukupno 336 bio-laboratorija koje su Sjedinjene Američke Države izgradile u preko 30 zemalja sveta.

www.china-embassy.org

Očito je da ove laboratorije postoje u Ukrajini, kao i u Gruziji. One predstavljaju opasnost za živote ogromnog broja ljudi i tim je čudnije da se srpski mediji ne bave vestima o tome da ove laboratorije uz saglasnost aktuelne vlasti postoje i u Srbiji.

Srpski pokret Dveri postavlja sledeća pitanja – da li je istina da postoje četiri bio-laboratorije u Srbiji?

Da li je tačno da se jedna nalazi na Medicinskom fakultetu u Nišu? I još tri u Beogradu -Torlak, u Kraljevu na Veterinarskom institutu i u Novom Sadu?

Kakva saznanja o tome imaju članovi Kriznog štaba dr Tiodorović, dr Kon i ministarka Darija Kisić?

Ko je i kada u ime države Srbije potpisao ugovor za otvaranje ovih bio-laboratorija? Jesu li ove bio-laboratorije deo vojnog programa potpisanog sa američkom vojskom? Da li je otvaranje ovih laboratorija u skladu sa Konvencijom o biloškom naoružanju i u skladu sa vojnom neutralnošću Republike Srbije?

Ko je u ime države Srbije potpisao ove ugovore – Ministarstvo odbrane ili Ministarstvo zdravlja?

U ime svih građana Srbije i u ime javnog interesa postavljamo ova pitanja državnom vrhu, predsedniku Republike, predsednici Vlade i nadležnim ministrima. Odgovore želimo odmah. Na osnovu izjave kineskih zvaničnika objavljenih na sajtu Kineske Ambasade u Sjedinjenim Američkim Državama jasno je da se Srbija nalazi na mapi zemalja u kojima se, uključujući Ukrajinu i Gruziju ove laboratorije nalaze.

Ko je ugrozio bezbednost države i srpskog naroda u ime stranog vojnog interesa?

Sve medije pozivamo da se uključe u istraživanje ovog pitanja. U suprotnom biće saučesnici ove i prošle vlasti u ugrožavanju bezbednosti i života građana Srbije i u kršenju Ustava.

U Nišu, 19.3.2020.god. prof. dr Tamara Milenković Kerković
Potpredsednik Srpskog pokreta Dveri