Čuvari kulture: Volonteri uredili biletarnicu i park kod Ćele kule

čuvari kulture
Foto: Radne akcije Delijski vis

Volonteri udruženja Radne akcije Delijski vis, jučerašnji državni praznik proveli su radno. Ovi čuvari kulture okrečili su biletarnicu, koja je nedavno išarana grafitima, i uredili park kod Ćele kule.

“Naše udruženje ostvaruje svoju misiju i polako postaje baš ono što i želimo da budemo- spona između institucija i naroda. Mi smo čuvari kulture i lepog ponašanja, čuvari istorije i okruženja” poručuju iz udruženja.

Ovi mladi ljudi su tokom jučerašnjeg dana popravili klupice, glazurom sa voskom zaštitili most i letnjikovac, okrečili celu biletarnicu, ofarbali svetiljke i žardinjere i zamenili sadni materijal u njima. Takođe su usadili sadnice drveća u parku ispred biletarnice.

Foto: Radne akcije Delijski vis

 

Biletarnicu, koja je nedavno išarana grafitima su okrečili i započeli izradu murala Stevanu Sinđeliću i raznih motiva koji su povezani sa Čegarskom bitkom. To će biti rad akademskog slikara Save Mišića.

 

Foto: Radne akcije Delijski vis
Akcija je sprovedena pod pokroviteljstvom Grada Niša, a volontere je obišla i gradonačelnica. “Nadam se da ćemo na ovaj način sprečiti huligane koji se iživljavaju na spomenicima kulture”, rekla je ona i najavila da će grad za narednu godinu predvideti sredstva koja će biti upotrebljena za osvetljenje kompleksa od ušća Gabrovačke reke u Nišavu do spomenika Ćele kula.
“Zahvaljujemo se i svim našim, uvek vrednim, volonterima, našim drugarima. Hvala i ljudima iz uprave Narodnog muzeja koji su takođe bili važan deo današnje akcije” poručuju iz udruženja.