Članu kriminalne grupe iz Niša određen pritvor

Screenshot. MUP.rs

Viši sud u Beogradu odredio je pritvor do 30 dana 47-godišnjem M. L. iz Niša, organizatoru kriminalne koji je početkom ove nedelje uhapšen zbog sumnje na pranje novca. Kriminalna grupa se sumnjiči da je krađama i razbojništvima po Evropi stekla 13 miliona evra, kojim su u Srbiji i Grčkoj kupovali nekretnine i luksuzne stvari.

Na predlog Javnog tužilaštva za organizovani kriminal, sudija za prethodni postupak je odredio do 30 dana pritvor M. L. , osumnjičenom pripadniku grupe koja se sumnjiči da je krađama i razbojništvima po Evropi stekla 13 miliona, kojim su u Srbiji i Grčkoj kupovali nekretnine i luksuzne stvari.

M. L. je pritvor određen zbog opasnosti od bekstva, da ne bi uticao na svedoke i da ne bi ponovio krivično delo, potvrđeno je u tužilaštvu.

Osumnjičeni se na saslušanju u tužilaštvu branio ćutanjem.

Pošto se ostalih šest osumnjičenih nalaze u pritvoru, oni će biti saslušani u daljem toku postupka.

Podsetimo, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, UKP, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, po nalogu Javnog tužilaštva za organizovani kriminal, uhapsili su M. L. (47) iz Niša zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo pranje novca.

Global Digital Clinik