Čestitka gradonačelnika Darka Bulatovića gradjanima Niša

Gradonačelnik Niša
Foto: FB Darko Bulatović

Draga deco, poštovane građanke i građani Niša

– srećna nam Nova 2020-ta godina.

Novogodišnja noć je trenutak da malo usporimo, zastanemo i pogledamo na trenutak unazad šta smo uradili ali pre svega da se okrenemo budućnosti i pogledamo unapred – šta možemo da uradimo u dolazećim godinama za naš Niš.

Čvrsto verujem da kada vam je pružena šansa morate dati sve od sebe da je iskoristite. Prošle godine smo se konačno oslobodili balasta dugova koji su gušili Niš. Zbog tih dugova od ranije uradili smo nekoliko neophodnih stvari za ovaj grad iako smo znali da nisu bile popularne.

Da li je prošla 2019-ta mogla biti i bolja. Jeste. Ipak, kada pogledam unazad mislim da je mnogo dobrih stvari urađeno.

Obnovili smo puteve do 12 sela, uredili 70 ulica, asfaltirali desetine i desetine kilometara puteva, sredili izgradili kilometre nove vodovodne i kanalizacione mreže i završili streljanu koju Niš čeka više od 3 decenije. Izgradili smo 2 nova državna vrtića ali i 6 privatnih, okončali najveći deo pripremnih radnji za početak gradnje fabrike za preradu otpadnih voda, expo centra i multimedijalne muzičke dvorane, a ono na šta smo posebno ponosni, jeste izgradnja Naučno tehnološkog parka, nove lamele Elektronskog fakulteta, kao i novog studentskog doma čije završetke očekujemo u prvim danima proleća sledeće godine.

Znam da je jaka ekonomija početak svakog oporavka. Ne možete imati nove vrtiće, škole, puteve, javni prevoz – da ne nabrajam dalje – ukoliko nemamo jaku ekonomiju.
Iz razgovara sa ljudima znam da je jedan od retkih datuma koji ljudi pamte – dan kada su se zaposlili. Iako je u proteklih nekoliko godina skoro 16 000 Nišlija dobilo posao nismo tu stali.
Sada je sigurno da nam dolazi kineski investor Xingyu koji će u svojim pogonima otvoriti, samo u prvoj fazi, više od 1000 radnih mesta i gde će biti posla za stotine naših sugrađana.
Za Niš kao univerzitetski grad sledeća godina će biti godina promena. Otvorićemo naučno tehnološki park koji smo izgradili uz podršku Predsednika i Vlade Srbije. Zahvaljujući tome očekujemo ne samo da mlade zadržimo u našem gradu već da oni doprinesu daljem razvoju našeg grada.
Nećemo stati ni sa asfaltiranjem ulica – ni u gradskom ni u seoskom području. Biće još novih vrtića u Novom selu i Brzom brodu.
Planova za Niš je mnogo – želja još i više. Uz vašu pomoć – ispunićemo ih. Noćas – radujmo se praznicima. Radujmo se jedni drugima.

Želim vam puno zdravlja i lične sreće u Novoj 2020 godini.

Vaš gradonačelnik,
Darko Bulatović

Global Digital Clinik