Carica Jelena je od septembra novi naziv Škole 14. oktobar u Nišu

Svečanost povodom završetka školske godine u Školi
Svečanost povodom završetka školske godine u Školi "14. oktobar" u Nišu; Foto: Grad Niš

Od prvog septmebra Škola za osnovno i srednje obrazovanje „14 oktobar “ u Nišu  radiće pod novim imenom – “Carica Jelena”, najavio je na svečanosti učenika ove obrazovne institucije povodom završetka školske godine, direktor Miša Ljubenović. 

“Naša škola, koju trenutno pohađa 145 učenika, započela je i proces transformacije u resursni centar sa zadatkom da pruža dodatnu pomoć deci sa smetnjama u razvoju. Cilj je da kroz obrazovni rad formiramo odgovorne članove društva, koji će biti sposobni da zarađuju i izdržavaju sebe”, rekao je direktor Ljubenović.

Učenici su kraj školske godine proslavili izvođenjem priredbe i koncerta  za goste škole među kojima je bio gradonačelnik Niša sa saradnicma, kao i predstavnici Udruženja “Dragana Rodić”.

Školu 14. oktobar posetili gradonačelnik Niša i Dragana Rodić; Foto: Grad Niš

Posle upoznavanja sa radom škole i njenim potencijalima, gradonačelnik Darko Bulatović je poručio da će Grad podržati njene planove za dalji razvoj.

“Kroz Kancelariju za lokalni ekonomski razvoj, projekne aktivnosti Grada kod domaćih i inostranih fondova, i na sve druge načine, učinićemo sve da se rad ove važne institucije koja se bavi obrazovanjem specifične kategorije dece, odvija u što boljim i savremenijim uslovima, kako bi i efekti njenog rada bili što veći”, rekao je Bulatović.

Foto: Grad Niš

Škola “14.oktobar” u Nišu postoji od 1967. godine i u njoj se obrazuju deca sa smetnjama u razvoju od predškolskog do srednješkolskog uzrasta.